Multimedia ode aan Rembrandt en de Gouden Eeuw

  20

  Datum/Tijd
  zaterdag 19 oktober 2019
  20:00 uur


  Nederland viert dit jaar de onsterfelijkheid van Rembrandt van Rijn. Muzikanten en theatermakers Hans Visser en Irena Filippova laten zich muzikaal inspireren door zijn schilderijen en nemen u mee voor een fascinerende multimedia-ode aan de beroemde Hollandse meester en de Gouden Eeuw, op zaterdagavond 19 oktober in Herberg de Pol.
  De Gouden Eeuw, het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde en de (schilder)kunst bloeide. Maar het was ook een tijd van armoede, oorlog en mensenhandel. Het Amsterdam Museum besloot daarom vorige maand de term “Gouden Eeuw” niet langer te gebruiken. De tentoonstelling “Hollanders van de Gouden Eeuw” werd vervangen door “Groepsportretten van de 17e eeuw”.
  Deze periode met dus zowel positieve als negatieve kanten staat centraal in de theatershow van oud-Flairck gitarist Hans Visser en de Russische top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova. In hun songs leggen ze verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude meesters.

  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten à € 15,- via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol