Monumentendag

  155

  Datum/Tijd
  zaterdag 9 september 2017 tot zondag 10 september 2017
  Hele dag


  Open Monumentendag Hof van Twente 2017

   

  Open Monumentendagen Hof van Twente

  Zaterdag 9 en zondag 10 september a.s. vindt Open Monumentendag plaats. Dit jaar is het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. In heel Nederland zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten gratis toegankelijk voor iedereen, zo ook in de Hof van Twente.

  Programma Open Monumentendag Hof van Twente

  Tijdens Open Monumentendag krijg je dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Ook in de Hof van Twente worden de deuren van een aantal monumenten opengezet. Watermolen Den Haller in Diepenheim, de Noordmolen in Ambt Delden, de Molen van Buursink in Markelo, de Braakmolen en Hofkerk in Goor zijn geopend. Er kan een bezoek worden gebracht aan landschapspark De Breeriet en de stallen met historische rijtuigen van Landgoed Twickel zijn te bezichtigen. De Watertoren in Delden is alleen op zondag te beklimmen. Bekijk het complete programma op vvvhofvantwente.nl/openmonumentendag.

  Nieuw: Boerenervenroute Diepenheim

  Op zaterdag 9 september a.s. wordt, als onderdeel van de feestelijke opening van Open Monumentendag, de Boerenervenroute Diepenheim gepresenteerd. Deze nieuwe fietsroute is ca. 30 km en gaat langs fraaie boerenerven. De routebeschrijving geeft extra achtergrondinformatie en via diverse QR-codes kunnen er filmpjes worden bekeken. De route is vanaf zaterdag 9 september verkrijgbaar op verschillende locaties, waaronder het VVV Agentschap in Herberg de Pol in Diepenheim.

  Scholenproject

  Ook de schooljeugd van de Hof van Twente wordt betrokken bij de Open Monumentendagen 2017. Scholieren van groep 7 kunnen vanaf maandag 11 september deelnemen aan een het speciale schoolproject in Diepenheim. In het kader van het thema boeren, burgers en buitenlui wordt een expositie ingericht, zijn er filmpjes te bekijken en is er een korte route uitgezet.

  Meer informatie op: vvvhofvantwente.nl en openmonumentendag.nl