Molenmarkt bij 850-jarige Watermolen Den Haller

  280

  Datum/Tijd
  zaterdag 14 september 2019
  11:00 uur tot 17:00 uur


  Watermolen Den Haller bestaat dit jaar 850 jaar.
  Ter gelegenheid van dit jubileum is er begin dit jaar een boekje uitgebracht. Maar dat is niet de enige activiteit die hieraan is verbonden.
  Op zaterdag 14 september 2019 wordt tijdens de open monumentendagen een gevarieerde Molenmarkt georganiseerd van 11.00 tot 17.00 uur.
  Er is een grote diversiteit aan producten en handvaardigheden. Denk aan: brood en pizza’s bakken in een authentieke oven, pannenkoeken bakken, manden maken, stoelen matten, noten branden en nog veel meer. In de schuur op Erve Niehof wordt het dorsen gedemonstreerd en op de deel wordt de film vertoond: ‘Alles draait om de molen’.
  Een speciale Frietkar komt verse patat bakken en voor de kinderen is er naast al die proeverijen een springkussen en er is altijd prijs bij het bus gooien.
  De vrijwillige molenaars hopen de molen te kunnen laten draaien en zullen zelfgemalen meel gebruiken om Pestobrood te bakken en natuurlijk mag iedereen dit proeven. Ook wordt er griesmeel met bessensapsaus gemaakt en natuurlijk ontbreken de boerenjongens niet.
  Dit alles staat te gebeuren rond de Watermolen aan de Watermolenweg 32 en er kan tevens binnendoor naar Erve Niehof worden gelopen. De toegang is gratis.
  Parkeergelegenheid is aan de Nijhofweg en het terrein is ook te betreden vanaf de Watermolenweg.