Menselijke en theatrale Johannes Passion in Goor

  80

  Datum/Tijd
  zaterdag 16 maart 2024
  19:30 uur


  De uitvoering van de Johannes Passion op zaterdag 16 maart in de Hofkerk in Goor krijgt een extra lading. Juist in deze verwarrende en onrustige tijden kan de Johannes Passion veel troost bieden. De uitvoering van de Bachwerkplaats is puur en direct, met extra aandacht voor het menselijk aspect van het verhaal van de laatste dagen van Jezus. Dit wordt nog versterkt door de lichte enscenering door actrice Lidewij Mahler; de personages komen echt tot leven.

  De Johannes Passion is een oratorium van Johann Sebastian Bach uit 1724 (precies drie eeuwen geleden!) met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes. Het is een vertelling over verraad, onrecht, maar ook over troost, die vandaag de dag nog zeer relevant is. In vergelijking met de bekendere Matthäus Passion is de ‘Johannes’ muzikaal feller, directer, ongepolijster en – zeker in onze uitvoering – theatraler. Hierdoor wordt de ervaring nog intenser.

  De Johannes Passion wordt op zaterdag 16 maart in de Hofkerk in Goor uitgevoerd door het koor en orkest van de Bachwerkplaats onder leiding van de Diepenheimse dirigent Yt Nicolai, aangevuld met vijf top-solisten: Enide Lebrocquy (sopraan), David van Laar (altus), Gert-Jan Verbueken (tenor/evangelist), Jitze van der Land (bas) en Dieks van Gogh (Christus).

  De Bachwerkplaats is inmiddels een begrip in de klassieke muziek in Oost-Nederland. Stichting Bachwerkplaats verzorgt vijf keer per jaar koorconcerten en werkt op amBACHtelijke wijze, waarbij in korte tijd werken worden ingestudeerd door een koor van zeer ervaren zangers, begeleid door professionele musici. De concerten vinden plaats in kerken in de gemeente Hof van Twente en zijn vrijwel steeds uitverkocht.

  JOHANNES PASSION in de Hofkerk in Goor
  Zaterdag 16 maart 2024, 19:30 uur
  Toegangsprijs: € 35,00 / € 17,50 (jongeren t/m 18 en studenten Artez muziekopleidingen)
  Kaartverkoop via www.bachwerkplaats.nl.