Marieke Lucas Rijneveld in Literair in de Pol

  138

  Datum/Tijd
  zaterdag 7 april 2018
  20:00 uur


  Onlangs baarde de jonge schrijfster Marieke Lucas Rijneveld opzien met het boek ‘De Avond is Ongemak. Op zaterdag 7 april, komt Rijneveld om 20.00 uur naar het Ottenhuis tegenover Cultuurcentrum Herberg de Pol voor een literaire lezing. Presentator en interviewer op deze avond is recensent en journalist Theo Hakkert.
  Marieke Lucas Rijneveld (1991), is schrijver en dichter. In juni 2015 verscheen haar dichtdebuut Kalfsvlies en door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot literair talent van 2016. Ze won met haar bundel de C.Buddingh prijs 2016 voor het beste poëziedebuut van het jaar. Naast het schrijven werkt Rijneveld twee dagen in de week op een melkveebedrijf.
  Het debuut van Marieke Rijneveld (Lucas voegde ze later toe aan haar naam) heet ‘De avond is ongemak’. Maar niet alleen de avond is ongemak. Het hele boek ademt ongemak uit. Al lezende bekruipt je een gevoel van ongerief en onbehagen. We volgen een boerengezin, bestaande uit vader, moeder en 4 kinderen.
  Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Haar indrukwekkende voordracht was eerder te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor.
  Zaterdag 7 april in het Ottenhuis
  Aanvang 20.00 uur
  Kaarten à € 10 via www.herbergdepol.nl of aan de kassa.