Met de Mantel der Liefde door Kurt Defrancq

  54

  Datum/Tijd
  zaterdag 10 februari 2018
  20:00 uur


  De indrukwekkende en herkenbare voorstelling ‘Met de Mantel der Liefde’ over mantelzorg speelt in Diepenheim. Zaterdag 10 februari komt de Belgische acteur Kurt Defrancq naar Cultuurcentrum Herberg de Pol om de theatermonoloog te spelen.

  In deze muzikale monoloog maak je kennis met de 80-jarige LOWIE, die een hoop zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. In dit intieme portret zien we een vader en een zoon die allebei op hun eigen manier proberen om vat op het leven te houden of te krijgen. Met vallen en opstaan; ze praten, ze mijmeren. Ze lachen veel. Ze ruziën ook veel. Over het leven. Over de dood. Over oude koeien. Over de soep die niet heet genoeg is. Over slangen en infusen. Over de ronde van Vlaanderen. Over bergen op. Over toen. Over nu. En wie was Lena eigenlijk?

  Beide rollen worden vertolkt door de Vlaamse acteur Kurt Defrancq. Hij zet met deze monoloog indrukwekkend theater neer, ontroerend en bij tijd en wijle meer dan vermakelijk. De voorstelling schetst een herkenbaar beeld van de alledaagse kwesties waarmee mantelzorgers te maken krijgen. Tegelijk is het een vurig pleidooi om het hoofd vooral niet weg te draaien.

  Met de Mantel der Liefde is een aangrijpende en pakkende theatrale voorstelling die raakt en ontroert.

  Zaterdag 10 februari in Herberg de Pol.

  Aanvang 20.00 uur.

  Kaarten à € 10 te koop in Herberg De Pol of op www.herbergdepol.nl