Luna Zegers met: Tussen Twee Werelden

  76

  Datum/Tijd
  donderdag 30 maart 2017
  20:00 uur


  In 2015 studeert ze af als eerste niet-Spaanse aan de opleiding flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium “ESMUC” in Barcelona met de volledig door haarzelf geschreven (teksten & muziek) eindexamenvoorstelling “Entre Dos Mundos” (Tussen Twee Werelden). Onlangs is een cd uitgekomen  met dezelfde titel, die Luna officieel presenteerde op het internationaal gerenommeerde festival “Flamenco Biënnale NL”.
  Luna woont en werkt momenteel (2017) zowel in Nederland als in Spanje. Haar stem is een weerspiegeling van alle plaatsen die haar op haar voortdurende reis betoveren, en waardoor ze zich onophoudelijk laat inspireren om te zingen.
  Vanwege haar bijzondere verhaal maakte KRO’s “De Reunie” een uitzending rondom Luna’s verhaal, radioprogramma Kunststof nodigde haar uit in een uur durende uitzending over haar muziek, en tijdschriften als LINDA en Nouveau publiceerden interviews en artikelen.
  Ze bezingt haar aangrijpende levensverhaal dat een intrigerende familiehistorie omvat. Het zijn verhalen over verdriet en pijn, maar ook over hoop en levensvreugde, met de flamenco als startpunt en expressief kader, maar met een ander, nieuw geluid dat het resultaat is van de verschillende “werelden” waarin Luna zich beweegt en waardoor ze is gevormd. Uniek is dat ze niet alleen haar eigen teksten schrijft maar ook zelf de muziek componeert en arrangeert. De teksten verhalen over de flamenco waaraan ze haar hart verloor, over verdrietige levensgeschiedenissen en hoopvolle nieuwe wegen die ze insloeg, over het leven “tussen twee werelden” en het voorgoed “van twee plekken” zijn, hetgeen de praktijk is in Luna’s leven.

  De voorstelling is Spaans gezongen en Nederlands gesproken.
  Bezetting: Luna Zegers – zang, Eduardo Cortes – gitaar, Percussie: Claudio Spieler

  Theaterzaal Herberg de Pol
  Kaarten € 10,- , aan de kassa of via www.herbergdepol.nl