Live-muziek in extra lange 200e aflevering E8 Radio met o.a. Merlijn de Wasme

  32

  Datum/Tijd
  vrijdag 19 april 2024
  16:00 uur tot 19:00 uur


  Feest op de radio! E8 Radio, het programma waarmee Hofstreek FM het weekend inluidt, is toe aan de 200e aflevering. Vrijdag 19 april wordt deze mijlpaal gevierd met een extra lange uitzending. Het programma begint een uur eerder dan regulier het geval is. Tussen 16.00 en 19.00 uur worden herinneringen opgehaald aan eerdere uitzendingen met gasten van toen en vooral ook met live-muziek.

  In het eerste uur komt Merlijn Dewasme zijn nieuwe single Komeet spelen
  De
  Diepenheimer was al eerder bij E8 Radio te horen, waar hij indruk maakte met een gevoelig lied over de alcoholverslaving van zijn vader. Hij zal het ongetwijfeld ook deze vrijdag nog eens uitvoeren.

  Tussen 17.00 en 19.00 uur is Rob Stam te horen
  Hij speelt twee setjes met de muziek waar E8 Radio om bekend staat: pop- en
  rockhits vanaf de jaren 50 tot midden jaren 80.

  Rob Stam woont in Rijssen, maar hij heeft een Goorse achtergrond. Zo heeft hij vroeger gespeeld in de Apollo Big Band. Hij heeft beloofd daar mooie verhalen over te vertellen. Met zijn gitaar en uitgebreide repertoire luistert hij feesten op en deze vrijdag doet hij dat in de studio van Hofstreek Omroep in Goor.

  De basis van het programma is de voormalige discotheek E8 in het centrum van Goor. De zes discjockeys die het programma maken hebben daar plaatjes gedraaid. Het zijn Bert van den Berg, Hans Exterkate, die recent is aangeschoven, Theo Hakkert, Jaap Heerze, Bert Janssen en Gerrit Schinkel. Vaste technicus is Sjaak Hulshof. Uitgaan in Hof van Twente en de muziek uit die tijd staan centraal. Elke uitzending is er een gast, vaak uit de regio. Maar er zijn ook prominenten te gast geweest, zoals Matthijs van Nieuwkerk, Johanna ter Steege, Edward Reekers (zanger van Kayak), de cabaretiers Richard Groenendijk en Andre Manuel, Getty Kaspers, de zangeres van Teach In en Robert Jan Stips, toetsenist van Nits en bekend van zijn werk met Golden Earring en Super Sister.

  E8 Radio werd voor het eerst uitgezonden in coronatijd om luisteraars in Hof van Twente vertier en ontspanning te bieden. Het programma werd al snel een vaste waarde in de programmering van Hofstreek FM.

  De100e uitzending werd gemaakt vanuit café De Ster in Goor met medewerking van coverband Skandal. In de planning staat om weer zo’n feestelijke avond te houden bij de 250e uitzending. Dat is dan begin april 2025.

  Oude uitzendingen zijn terug te luisteren op www.hofstreek.nl