Literair in de Pol met Peter Buwalda

  47

  Datum/Tijd
  donderdag 21 maart 2019
  20:00 uur


  Na lang wachten komt op 5 maart de nieuwe roman van Peter Buwalda uit: Otmars Zonen. Het is de opening van een trilogie die in de komende jaren compleet zal worden. Een goede reden om deze schrijver te verwelkomen in Herberg de Pol.

  De Nederlandse schrijver en columnist Peter Buwalda debuteerde in 2010 met de roman Bonita Avenue. Hiermee won hij vijf literaire prijzen, waaronder Academica Debutantenprijs en de Anton Wachterprijs voor beste debuutroman. Hij verkocht ruim 350.000 exemplaren en mocht wereldwijde lof ontvangen. Er werd vervolgens ook reikhalzend uitgekeken naar zijn nieuwe roman, Otmars Zonen. Deze zou in september 2018 verschijnen, maar Buwalda had meer tijd nodig om ‘het complexe werk’ te voltooien, waardoor het uitgesteld is naar 5 maart van dit jaar.

  In Literair in de Pol zal op donderdag 21 maart a.s. onder meer zijn tweede roman, de eerste van een komende trilogie, worden besproken. De volgende delen ‘De jaknikker’ en ‘Hysteria siberiana’ zullen telkens twee jaar na elkaar verschijnen. In deze trilogie onderzoekt de schrijver de voetangels van familiebanden, seksualiteit en ambitie, en wat het betekent om dit alles te ontberen.

  Voor Literair in de Pol met Peter Buwalda zijn kaarten verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl en www.diepenheim.nl. Via deze websites en in Herberg de Pol zijn de kaarten voor € 12,50 te koop. Bij aankoop van kaarten voor de komende drie literaire avonden: Nico Dijkshoorn, Deeps Leesfeest en Peter Buwalda, schuift u op 26 maart voorafgaand aan het Deeps Leesfeest, gratis aan bij de stamppotmaaltijd in Herberg de Pol.