Liedjes in de Herberg zondag 13 mei

  34

  Datum/Tijd
  zondag 13 mei 2018
  16:00 uur tot 18:00 uur


  Ellis Sportel en Potman Jr. zijn de twee artiesten die op zondag 13 mei hun talent laten zien in een nieuwe editie van Liedjes in de Herberg. Tijdens dit maandelijkse gratis talentenoptreden treden twee artiesten op in de intieme, gezellige setting van het café in Herberg de Pol in Diepenheim.

  Ellis is een vrolijke, optimistische singer-songwriter uit Enschede. Ze schrijft friszoete popliedjes, waarvoor hoop de basis vormt. Andere kernwoorden voor haar muziek zijn simpel en licht, haar liedjes ontstaan uit ritmische gitaren en aanstekelijke melodieën. Ze schrijft zoals ze is: optimistisch en realistisch. Haar karakter eigent zich door haar frisse blik. Op het podium probeert ze haar karakter zo eerlijk mogelijk te representeren. Ze hoopt daarmee het publiek te raken, om ze met een goed gevoel weer naar huis te sturen. Een recensie van Giel Beelen heeft ze al op zak: ‘Met haar gitaar en bijzondere stem speelt deze Ruurlose het publiek plat. Met een warme zuivere stem is dit een optreden dat wij niet snel vergeten. Deze jonge zangeres doet ons een beetje aan de begindagen van Ilse De Lange denken.’

  In het oerwoud van singer-songwriters ontdek je soms een onmiskenbare, onvervalste groeibriljant. Een rasmuzikant uit duizenden. Dan rest er maar één advies: hartstochtelijk koesteren. Maak kennis met het tweede talent tijdens deze editie; singer-songwriter Potman Jr. In de Domstad werkte hij zich een slag in de rondte voor zijn eerste, titelloze EP. Die EP verleidde 3voor12 tot: “Zijn stem is diep, donker en bovenal hartverscheurend mooi, de teksten zijn gitzwart en komen hard binnen”. Op het debuutalbum ‘Next of Kin’ uit 2016 – met medewerking van Tommy Ebben en Kim Janssen – combineert de singer-songwriter zijn smartelijke stem met aangrijpende melodieën en vele onvervulde verlangens. Vergis je niet, ondanks de duistere aard van zijn muziek, laat Potman Jr. je op zijn album en vanaf het podium optimaal genieten.

  Liedjes in de Herberg is gratis en vindt maandelijks plaats. De editie met Ellis Sportel en Potman Jr. is op zondag 13 mei vanaf 16.00 uur in het café van Herberg de Pol te Diepenheim. En bij mooi weer verhuizen we naar buiten!