Liedjes in de Herberg

  39

  Datum/Tijd
  zondag 10 december 2017
  16:00 uur


  Zondagmiddag 10 december spelen gitaarvirtuoos Mart Hillen en singer-songwriter Dewi Schouten met Jelle Miedema in het Ottenhuis.

  Mart Hillen is een akoestische gitarist. Als acht-jarige begon hij met gitaarspelen en een aantal jaren later ontdekte hij, via YouTube, de zogenaamde Fingerstyle. Door de jaren heeft hij zich in deze stijl verdiept en op dit moment studeert hij aan de Popacademie aan het ArtEZ Conservatorium. In 2016 werd hij als winnaar uitgeroepen van het regionale open podium Rabo On Stage en van de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, een wedstrijd speciaal voor Fingerpickers. Als hoofdprijs heeft hij het toneel mogen delen met zijn grote voorbeeld Tommy Emmanuel. Kort daarna werd hij door Giel Beelen gevraagd om live bij 3FM de akoestische versie van Thunderstruck (AC/DC) te komen spelen. Mart speelde intussen al zijn eerste theaterconcert en zal tijdens Liedjes in de Herberg een impressie geven van zijn kunsten op gitaar.

  Dewi Schouten volgt Singer-Songwriterlessen op de Goudse Popschool en schrijft Nederlandstalige liedjes. Haar muziek is een mix van akoestische klanken en synthesizergeluid. Zij componeert meestal met behulp van de computer, maar in het Ottenhuis brengt Dewi akoestische versies van haar nummers ten gehore met Jelle Miedema op piano.

  De editie van Liedjes in de Herberg vindt plaats op zondagmiddag 10 december in het Ottenhuis, tegenover Herberg de Pol. Aanvang: 16.00 uur.
  De toegang is gratis.