Liedjes in de Herberg

  45

  Datum/Tijd
  zondag 8 oktober 2017
  16:00 uur tot 17:30 uur


  Op zondag 8 oktober start het nieuwe seizoen van ‘Liedjes in de Herberg’ in Herberg de Pol. Met ‘Liedjes in de Herberg’ biedt Herberg de Pol een klein podium voor (beginnende) musici. Tijdens de eerste editie van een reeks van acht dit theaterseizoen, wordt het programma verzorgd door Dewi Schouten en Jasper Slaghuis.

  Dewi Schouten volgt Singer-Songwriterlessen op de Goudse Popschool en schrijft Nederlandstalige liedjes. Haar muziek is een mix van akoestische klanken en synthesizergeluid. Zij componeert meestal met behulp van de computer, maar op 8 oktober brengt Dewi akoestische versies van haar nummers met piano ten gehore. De piano wordt bespeeld door Jetse Miedema.

  Na een korte pauze speelt Jasper Slaghuis, muziekkenner en –fanaat, multimuzikant en aanvoerder van het Twents Songschrijvers Gilde, zijn nummers. Jasper was lange tijd zanger en songsmid van de band Yukka. Met Yukka bracht hij 3 albums uit, trad op bij radio en tv en op velerlei podia en festivals. Maar toen Yukka stopte, werd het stil. Voor even dan… Jasper heeft inmiddels twee albums onder eigen naam uitgebracht die beide zeer goed ontvangen werden. Zijn muziek is vol verlangen en melancholie waarin en waarmee hij schreeuwt en fluistert, beweegt en ontroert.

  Aanvang: 16.00 uur. De entree is gratis.
  De volgende editie is op zondag 12 november.