Lied 2 – KARKARKAR

  86

  Datum/Tijd
  vrijdag 13 oktober 2017
  20:00 uur


  André Manuel en Geert Hautekiet

  spelen ‘lied 2 – KARKARKAR’

  Vlak voor hun tournée langs Vlaamse en Nederlandse schouwburgen komen André Manuel en Geert Hautekiet maar wat graag hun nieuwste lange lied spelen in Diepenheim. In een spiksplinternieuw decor lieten ze dat lange lied immers zo groeien de voorbije maanden dat het in niets meer lijkt op hun eerste doortocht, dik een jaar geleden. De nieuwste, totaal andere versie van KARKARKAR is te zien op 13 oktober, om 20.00 uur in Werkplaats Diepenheim.

  Vier jaar na hun eerste, anderhalf uur durend lied (was o.a. te zien op Zomer van Antwerpen, Oerol en vele theaters) komen Diepenheimer André Manuel en Antwerpenaar Geert Hautekiet weer samen naar buiten. Als grenswachters in een voorstelling als muzikaal grensgeval. Over de kleine grenspost XIX (Romeins volgnummer negentien) gesitueerd boven òp de grillige stippellijn van een uitgesproken ‘frontière’.

  In een poging die grens te bewaken én te overschrijden ontstaat er een spannende battle tussen twee rasartiesten. Ondanks de erg beperkte plek op zo’n grenspost laten ze veel ruimte voor improvisatie, straffe taal en sterke riffs. We zijn getuigen van een wissel van de wacht. Twee gitaren, wat toetsen en een koppel stevig gesampelde beats, meer hebben de twee niet nodig om – net als bij hun allereerste samenwerking – één lang lied te schrijven. En daarbij tasten zowel Geert als André hun eigen grenzen af. Bij momenten uitdagend grappig en grenzeloos pakkend mooi. Eén voorstelling die de hete adem van een brandende actualiteit uitdaagt. En kietelt.

  Is Hautekiet te warm voor Hollandse begrippen? En Manuel te grof volgens Vlaamse maatstaven? Het is ongewis wat een tournee door het hele Nederlandstalige gebied zal opbrengen voor de twee. Maar ze gaan dit spel zonder grenzen aan. Met ‘goesting’. ‘t Zal wel zijn.

  De voorstelling kost € 7,50, voor bezoekers die een jaar gelegen bij ‘lied 1’ aanwezig waren € 5,-. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop op www.deheerlijckheiddiepenheim.nl