Lezing John van Zuidam GEANNULEERD

  49

  Datum/Tijd
  zondag 8 september 2019
  15:00 uur tot 16:00 uur


  Deze LEZING is GEANNULEERD!!!

  Sociaal geograaf en schrijver John van Zuidam geeft zondag 8 september om 15.00 uur een lezing in Herberg de Pol, aansluitend op de themamaanden “Tuinen en Boereneenvoud”. De Twentenaar schreef onder meer het boek “Oale Groond”, waarin hij ingaat op de geschiedenis van het Twentse landschap en wijst op de gevolgen van ruilverkaveling en de grootschalige landbouw in de regio.
  Van 1970 tot 2005 was Van Zuidam docent aardrijkskunde en decaan aan het Canisiuscollege in Nijmegen. Hij verrichtte jarenlang onderzoek naar allerhande aspecten van de buitenplaatsen van de Twentse adel en fabrikanten en het omringende historische landschap van Twente. Hij was medeoprichter van het Netwerk Landschap & Geschiedenis; ‘Twènterlaand en Leu en Lèven’ (2011), een groep die onderzoek doet naar het Twentse landschap. Sinds 1980 publiceerde hij regelmatig over zijn geboortestreek, waarbij zijn voorliefde voor het landschap de boventoon voert.
  Tegen TC Tubantia (2018) zei hij: “Het Twentse landschap is eeuwenoud en tegelijk uniek in Nederland. Behoud daarvan zou prioriteit moeten zijn voor politici en bestuurders. Voor het coulissenlandschap is het code rood. De regio heeft goud in handen. Helaas zijn er nog te weinig mensen die dat beseffen.”

  Meer info: via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol.