Leo Blokhuis Ja, wie kent hem niet!

  87
  foto: Rob Becker

  Datum/Tijd
  donderdag 17 januari 2019
  20:00 uur


  Onze popprofessor die voor de meeste mensen bekend is van het tv-programma ‘Top 2000 a Gogo’ ieder jaar in december komt op donderdag 17 januari voor de 2e keer in de theaterzaal van Cultuurcentrum Herberg de Pol.
  Tevens is hij maker van het radioprogramma ‘For the Record’ dat hij samen met Mart Smeets presenteert. In de jaren negentig was hij naast Jan Douwe Kroeske tien jaar lang maker van de ‘2 Meter Sessies’ op zowel radio als televisie.
  Popprofessor met muzikale bestsellers
  Blokhuis schreef de muzikale bestseller ‘Grijsgedraaid’ (30.000 ex.) en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het ‘Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek’. Daarna volgden het ‘Plaatjesboek’ met een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes en ‘City to City’ en ‘The Sound of The Westcoast’. En onlangs verscheen zijn nieuwste boek ‘The Sound of the South’.
  Passie voor muziek in het theater
  Samen met zijn vrouw zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma ‘Harmonium’, een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek en later met het succesvolle programma ‘Laagland’. Leo stond ook in het theater met de voorstelling ‘THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz’.
  En zo nu en dan treedt Leo Blokhuis op in het land waarbij hij vol passie vertelt over muziek. Zoals nu in Diepenheim waar hij al eerder te gast was, met nieuwe verhalen en anekdotes waarvan hij er vele heeft.
  Datum: donderdag 17 januari
  Tijd: 20.00 uur
  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten à € 15,- via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol
  Houders van een theaterpas hebben gratis entree, maar: Vol is Vol!