Koor Bach Werkplaats Diepenheim in de Johanneskerk

  58
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Datum/Tijd
  zondag 7 oktober 2018
  16:00 uur


  Na een succesvolle eerste reeks concerten is Bach Werkplaats Diepenheim begonnen aan een tweede reeks in seizoen 2018/2019. Onder leiding van dirigent Yt Nicolai en een barokorkest onder leiding van Ruth Houtman spelen zij in het eerste concert op zondag 7 oktober drie muziekstukken. Bijzonder aan het koor ‘Bach Werkplaats Diepenheim’ is het feit dat het speciaal samengesteld koor repeteert en verblijft in Werkplaats Diepenheim voorafgaand aan het concert.

  In dit concert hoort u onder andere de Actus tragicus (BWV 106) met de wel zeer bijzondere bezetting van 2 blokfluiten, 2 viola da gamba’s en een continuogroep (orgel, cello). ‘Du aber Daniël’ van G.Ph. Telemann heeft ook 2 viola da gamba’s in de bezetting en wordt wel eens vergeleken met de ‘Actus tragicus’ van J.S. Bach. U kunt ze in dit concert met elkaar vergelijken.

  Het programma voor zondag 7 oktober:
  Johann Sebastian Bach – BWV 106 Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit
  Georg Philipp Telemann –  TWV 4:17 Du aber Daniel
  Johann Michael Bach – Halt was du hast
  Het koor wordt muzikaal ondersteund door een barokorkest onder leiding van Ruth Houtman. Per editie verschilt de samenstelling van dit orkest, aan de hand van de benodigde instrumentale begeleiding voor de cantates. De instrumenten zijn originele exemplaren of kopieën daarvan.

  Datum: zondag 7 oktober. Tijd: 16.00 uur. Locatie: Johanneskerk, Grotestraat 1.

  Kaarten à € 12,50 via diepenheim.nl, in Herberg de Pol of een half uur voor aanvang van het concert.