Kleurrijk in de Hof 2022

  53

  Datum/Tijd
  zaterdag 21 mei 2022
  11:00 uur tot 15:00 uur


  De verbinding staat centraal
  Meer dan ooit zijn we eraan toe om elkaar weer te ontmoeten. Jong en oud, groot en klein, blond, grijs en  groen…. We willen elkaar weer zien, écht spreken en samen iets doen! Verhalen horen, fijne gesprekken aangaan, nieuwe culturen leren kennen, iets proeven waarvan we nog nooit gehoord hebben. Iets doen en ontdekken waarvan we geen idee hadden, het in ons te hebben. Herken je dat? En het leuke is….  daarvoor hoef je niet eens ver weg. Je vindt het allemaal hier in de Hof. In deze gemeente wonen 35.000 unieke mensen met ieder hun eigen voorkeuren, gewoonten en culturen. Van oer Hollands tot Koerdisch en van Marokkaans tot Soedanees… Het is tijd voor verbinding. En daarom organiseren we Kleurrijk in de Hof!

  Gezelligheid, lekker eten en een goed gesprek
  Op zaterdag 21 mei van 11.00 – 15.00 uur is in en rond ons gemeentehuis van alles te beleven.

  “Deze zomerse temperaturen vragen om een gezellig evenement met lekker eten, muziek, dans en leuke mensen om te ontmoeten,.. toch? Laat Kleurrijk in de Hof nou al die ingrediënten in huis hebben!”, vertelt Wim de Jong namens de werkgroep. “Er zijn meer dan 30 kraampjes waar iets te doen en te zien is, en waar je iets lekkers mag proeven. Maar waar het vooral om draait is dat we in gesprek komen met elkaar. Dat we iets leren over elkaars achtergrond en gewoontes. Bijzonder vinden we dat dit jaar ook een groep mensen uit Oekraïne deelneemt in samenwerking met de Vereniging Hof van Twente Kiev-Pechersk. Daarnaast komen er mensen vanuit de Eritrese, Turkse, Libanese, Syrische en Poolse gemeenschap, maar natuurlijk ook Nederlandse verenigingen met ambachten en activiteiten.” Kijk op www.kleurrijkindehof.nl en volg ons via Facebook: ‘Ontmoet elkaar bij Kleurrijk in de Hof’.

  Van kunst en cultuur tot groen en duurzaam
  De voorzitter van de kerngroep is niet de enige die uitkijkt naar deze veelbelovende dag. We hebben Kleurrijk in de Hof twee jaar achter elkaar moeten uitstellen. Nu het weer mag, zijn we daar heel blij mee. De activiteiten zijn verdeeld in vier thema’s: Kunst en cultuur, eten en drinken, Muziek en dans, Groen en Duurzaam. Je begrijpt dat bij elk thema leuke combinaties te bedenken zijn. Van Fairtrade, Reggetuin en Repaircafé tot mozaïeken, Circus Caroli en Arabisch dansen op muziek.” Zelf zit Wim de Jong zaterdag in zijn inmiddels beroemde tipitent met het opschrift: ‘blind date’. Ik nodig mensen uit om binnen te komen voor een praatje. Het onderwerp is vrij, dat komt vanzelf”, weet hij uit ervaring.

  Kinderactiviteiten
  Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen zaterdag. Er zijn vrijwilligers die haren vlechten en gezichtjes smincken. Er wordt geknutseld en voorgelezen en er zijn leuke workshops. Zo laten de EHBO-ers zien hoe je zelf een verbandje aanlegt. Misschien komt ook de brandweer nog met een demonstratie. Er is een springkussen en een voetbalspel in een grote opblaasbare pannakooi. Kortom, er is van alles te doen en een bezoekje is kosteloos.

  Wij ontmoeten je graag!

  Namens genoemde organisaties

  Wim de Jong