Klaterklanken

  61
  LidyBlijdorp_Klaterklanken2021_Rosendael_fotoBramdeJong

  Datum/Tijd
  zaterdag 23 juli 2022
  10:00 uur tot 16:00 uur


  Met je voeten in het gras en je hart vol muziek in Markelo
  Klassiek buitenfestival Klaterklanken nu ook op Kasteel Weldam
  Deze zomer vindt de 5e editie plaats van Klaterklanken. Dit landelijke  buitenfestival met klassieke muziek is te bezoeken op vier prachtige landgoederen in Nederland. Voor het eerst doet Klaterklanken nu ook Markelo aan. Op zaterdag 23 juli strijkt de klassieke muziekkaravaan neer in de tuin en op het landgoed van Kasteel Weldam.

  Tijdens Klaterklanken wandelen bezoekers, onder leiding van een gids, in kleine groepen langs de mooiste plekjes van de tuin en het landgoed. Vervolgens luisteren en kijken zij naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles. Wat de musici spelen, is een verrassing. De musici staan midden in de natuur, zonder podium, en er zijn geen stoelen maar kussentjes in het gras voor de bezoekers. Deelnemende musici en ensembles zijn
  ADAM Quartet, Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot en het Dianto Reed Quintet. De wandelingen starten elk half tussen 10.00 en 16.00 uur en duren 1,5 uur.

  Familieprogramma
  Naast concertwandelingen zijn er familiewandelingen voor gezinnen met kinderen olv een acteur. Ook is er een familieconcert door het Twentse ensemble de Barok Bende: Dancing with Marie-Antoinette, waarin het swingen geblazen wordt op hits uit de tijd van de Franse Hof. Aanvang 15.00 uur. Toegang 5,- (volwassene)/ 2,50 (kind). Om 14.00 uur kunnen ouders en kinderen gratis meedoen met een workshop Barok Dans.

  Klaterklanken presenteert vooral jonge, professionele musici met oog en oor voor het muzikale avontuur en de interactie met het publiek. Voor het publiek is kennis van klassieke muziek totaal niet nodig. ‘Met je voeten in het gras en je hart vol muziek’, is het enige dat belangrijk is”, aldus Idske Bakker, artistiek leider van Klaterklanken.

  Meer informatie en kaarten over Klaterklanken op https://www.klaterklanken.nl/kasteel-weldam/

   

  obariTrio_Klaterklanken-de-Haere

   

  theZoo_bernadetteAstari_Elswout_franklinvdErf