Kerstvertelling door Brook Duo in de Johanneskerk

  154

  Datum/Tijd
  vrijdag 6 december 2019
  20:00 uur


  Voor de vijfde keer vindt op vrijdag 6 december 2019 de première plaats van de Kerstvertelling in de Johanneskerk te Diepenheim.
  “‘t K’oole testament” is de vijfde winterse vertelling, voor de Brook Duo kerkentour, geschreven door streekromanschrijver Gert-Jan Oplaat. Het succes van de kerkentour is ongekend gebleken. Ruim 25000 bezoekers zagen de vorige vier vertellingen in verschillende kerken in de regio. Het eerste verhaal Mirrewinter is verfilmd en trok 15.000 bezoekers. Een tweede film is in de maak.

  “ ‘t K’oole testament” is een nieuw verhaal en wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het “Stille nacht”.
  De zoon van garagehouder Zilverdam, Tonnie, heeft grootse plannen. Amerikaanse auto’s zijn de toekomst. Zijn bravoure botst met de bescheiden en verstandige karakters van zijn ouders. Maar Tonnie zet door en komt in financiële problemen. Zijn omhooggevallen vriendin, boerendochter Catherina Daalder, moet hem uit de brand helpen.
  Zij moet haar ouders, Jehan en Geesje Daalder, bewegen om hen geld te lenen voor de wilde plannen van Tonnie. Tonnie en Catherina beramen een gemeen plan om hun ouders geld afhandig te maken en rommelen met het testament.
  Maar Catherina’s zus Stella en haar grote liefde de dominee steken hier een stokje voor.
  Wordt het een oud of koud testament?
  Na de voorstelling is het nieuwe boek “’t K’oude testament” verkrijgbaar.

  Waar: Johanneskerk Diepenheim
  Kaarten à € 10,- bij Frieda Hiddink via 0547-351386, 06-46466774 of friedahiddink@gmail.com