Johannespassie in Johanneskerk

  74

  Datum/Tijd
  zaterdag 6 april 2019
  19:30 uur


  J.S. Bachs Johannes Passion in Diepenheim en Goor
  Een ongekende muzikale en dramatische diepgang

  Voor het eerst in Hof van Twente kunt u genieten van de Johannespassie van Bach. Op zaterdag 6 april (generale in Johanneskerk Diepenheim) en zondag 7 april (in Petrus en Pauluskerk Goor) brengen het projectkoor en het speciaal samengestelde orkest van Werkplaats Diepenheim, met diverse solisten onder leiding van dirigent Yt Nicolai de Johannes Passion ten gehore.

  In Diepenheim en Goor klinkt het eerste weekend van april de oorspronkelijke uitvoering van J.S. Bach uit 1724. Het koor van circa 30 zangers en zangeressen en het samengestelde orkest van circa 20 musici van de Bach Werkplaats verwelkomen diverse solisten wat zal resulteren in een ongekende muzikale en dramatische diepgang. Onder meer ‘Es ist volbracht’ (alt), ‘Was ist Wahrheit’ (bas) en de aria’s ‘Ich folge dir gleichfalls’ en ‘Eilt, ihr angefocht’nen Seelen’ beloven indrukwekkende momenten op te leveren.

  De uitvoeringen van de Johannes Passion van Bach vinden plaats op zaterdag 6 april 19.30 uur in de Johanneskerk te Diepenheim (generale) en op zondag 7 april 15.30 uur in de Petrus en Pauluskerk in Goor. Kaarten voor de generale op zaterdag 6 april kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via www.diepenheim.nl en aan de deur. Kaarten voor de uitvoering op zondag 7 april kosten € 27,50 en zijn verkrijgbaar via www.dereggehof.nl en aan de deur. Dit concert is een samenwerking tussen De Reggehof in Goor en De Heerlijckheid in Diepenheim.