Johannes Passion biedt troost in onrustige tijden

  140

  Datum/Tijd
  zaterdag 2 april 2022
  19:30 uur


  De uitvoeringen van de Johannes Passion in het eerste weekeinde van april in Goor krijgen misschien wel een extra lading. Dat zegt dirigent Yt Nicolai van het koor en orkest van de Bachwerkplaats, die de Johannes Passion uitvoert in de Hofkerk. Nicolai: ‘Bij de repetities merkten we al dat de koorleden de situatie in de Oekraïne constant in het achterhoofd hadden. De focus op de muziek was heel intens. Dat zal bij onze concerten op 2 en 3 april ook voelbaar zijn. Juist in deze verwarrende en onrustige tijden kan de Johannes Passion veel troost bieden.’

  De Johannes Passion is een oratorium van Johann Sebastian Bach uit 1724 met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het evangelie van Johannes. Het is een vertelling over verraad, onrecht, maar ook over troost, die vandaag de dag nog zeer relevant is. In vergelijking met de bekendere Matthäus Passion is de ‘Johannes’ muzikaal feller, directer en ongepolijster, zelfs theatraler. Dit laatste aspect zal bij deze uitvoeringen benadrukt worden, waardoor de ervaring nog intenser wordt.

  De Johannes Passion wordt op 2 en 3 april 2022 in de Hofkerk in Goor uitgevoerd door het koor en orkest van de Bachwerkplaats, aangevuld met vijf top-solisten: Meike Wijma (sopraan), David van Laar (altus), Gert-Jan Verbueken (tenor/evangelist), Jitze van der Land (bas) en Christiaan Roodenburg (Christus). De Bachwerkplaats staat onder leiding van de Diepenheimse dirigent Yt Nicolai.

  JOHANNES PASSION in de Hofkerk in Goor
  Zaterdag 2 april, 19:30 uur en zondag 3 april, 15:30 uur
  Toegangsprijs (inclusief pauzedrankje): € 32,50 / jongeren t/m 18: € 16,25
  Kaartverkoop via www.bachwerkplaats.nl.