Jeugdschuttersfeest

  96

  Datum/Tijd
  zaterdag 16 september 2017
  13:30 uur tot 17:00 uur


  Voorafgaand aan het Schuttersfeest (22 tot en met 24 september) heeft de Diepenheimse jeugd haar “eigen” Schuttersfeest op het terrein achter de sportzaal. Wie worden er dit jaar jeugdkoning en jeugdkoningin?

  Vandaag strijden de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 om de titels van jeugdkoning en jeugdkoningin van Diepenheim. In een twee uur durend spelcircuit wordt bepaald wie de nieuwe jeugdkoning en jeugdkoningin worden. Het circuit met meer dan 20 spelen waarbij soms behendigheid belangrijk is maar evenzo vele keren is de geluksfactor bepalend voor de meeste punten. Spelen die steeds meer ook gerelateerd worden aan de Schutterij. De winnaars ontvangen niet alleen een aantal mooie prijzen, zij mogen ook op zaterdag 24 september samen met de schutterskoning en schutterskoningin van 2015 plaatsnemen in de koets die langs de kastelen en het gemeentehuis gaat.

  Aan de kleuters (de groepen 1 en 2) in/uit Diepenheim wordt ook gedacht. Zij zijn welkom tijdens de kleutermiddag in de grote zaal van het WoZoCo.

  Een ballonwedstrijd en de stoelendans maken het programma voor de kinderen compleet.

  Vanaf 17.30 uur maakt de Klepperderk van Diepenheim weer zijn rondgang om de inwoners van Diepenheim te attenderen op het komende Schuttersfeest. Samen met de tamboers van de Schutterij en het orkest ‘De Kleppers” wordt deze rondgang gemaakt. Door het drinken van een “Schuttertje” kunnen de Diepenheimers al vast in de stemming komen voor het feest van volgend weekend.

  Voor het gehele programma ga naar: www.diepenheimseschutterij.nl