Jeugd uit Diepenheim en Gelselaar heeft samen nog meer plezier in muziek

  84

  Datum/Tijd
  zondag 16 april 2023
  14:00 uur


  Op zondagmiddag 16 april treden de jeugdige muzikanten uit Diepenheim en Gelselaar samen op bij Erve Brooks.
  De twee leerlingenorkesten hebben zich de afgelopen maanden samengevoegd tot een groot orkest. Om 14.00 uur en 15.00 uur wordt er buiten een aansprekend programma uitgevoerd voor publiek (gratis toegang).
  Het initiatief komt voort uit de gedachte dat het niet alleen leuk is met je eigen orkest muziek te maken, maar dat het samenspelen met leeftijdgenoten in een grotere groep iets extra’s toevoegt.

  In deze samenstelling is de groep niet alleen groter, maar is er ook meer diversiteit aan instrumenten. Zo zijn er bijvoorbeeld trombonisten uit Gelselaar en heeft Diepenheim leden op basklarinet en bas. Al met al een kleine dertig spelende leerlingen, onder wie ook een aantal volwassenen.
  De afgelopen periode zijn onder andere filmmuziek uit Beaty and the Beast en fragmenten uit de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat gerepeteerd. Bekende muziek, die het niveau van de groep omhoog haalt, want makkelijk zijn de stukken niet. Dirigenten Luuk Meinders van de Leerlingen Harmonie Diepenheim en Lotte Sieverink van het Leerlingenorkest Excelsior Gelselaar werken samen met de muzikanten toe naar het optreden. U bent van harte uitgenodigd om op zondag 16 april bij Erve Brooks te luisteren naar het resultaat!