Jan Terlouw te gast in Herberg de Pol Diepenheim

  112
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Datum/Tijd
  dinsdag 13 maart 2018
  20:00 uur


  Oud-politicus maar bovenal schrijver Jan Terlouw is op dinsdagavond 13 maart, tijdens de Boekenweek, te gast in Literair in de Pol in Herberg de Pol te Diepenheim. Terlouw schreef dit jaar de boekenweek-essay getiteld ‘Natuurlijk’. Natuurlijk is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

  De schrijver van formaat zal deze dinsdagavond eerst een lezing geven. Jan Terlouw is een bijzondere verhalenverteller. Wanneer hij spreekt, is de zaal muisstil en kunt u een speld horen vallen. Na afloop van de lezing wordt Terlouw geïnterviewd door journaliste Marjon Kok.

  Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Jan Terlouw op tussen de natuur. Natuur werd voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, door de schoonheid, de variatie en het mysterie ervan. Maar Terlouw is bezorgd, want de natuur is in gevaar. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

  Onlangs deed hij veel stof opwaaien met zijn hartstochtelijke pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor ‘het touwtje uit de brievenbus’ in De Wereld Draait Door. Jan Terlouw roept burgers en politici op om de integriteit en het publieke belang weer centraal te stellen in plaats van eigenbelang en winstbejag. Miljoenen mensen zagen het fragment, het was lang trending topic en hij oogstte veel bijval, ook onder jongeren. “Ik heb een prachtig leven gehad, ik wil dat jullie dat ook hebben.”

  De aflevering met Jan Terlouw van Literair in de Pol vindt plaats tijdens de Boekenweek op dinsdag 13 maart 2018 om 20.00 uur.
  Literair in de Pol is een samenwerking met Boekhandel Lovink en Bibliotheken Hof van Twente.
  Kaarten á € 12,50 koopt u bij Herberg de Pol of op www.herbergdepol.nl.