Internationaal H.A.N.S festival in Diepenheim

  143

  Datum/Tijd
  zaterdag 31 maart 2018
  13:30 uur tot 23:30 uur


  Het H.A.N.S (Harmonics And Nonadaptive Sounds) festival is toe aan zijn tweede editie op zaterdag 31 maart in Herberg de Pol te Diepenheim. Na een geslaagde eerste avond in de Reggehof in 2016 geleden is er nu een nieuwe jaargang in de Herberg. Ook tijdens dit festival treden er weer nationale er internationale artiesten en kunstenaars op. Speciaal is het project TriduumDeep’n. Een kunstproject dat voor het H.A.N.S festival met beelden en geluid in Diepenheim is gemaakt.

  Soundscapes, drone, ambient, experimental en live electronics gecombineerd met beeldende kunsten en bewegend beeld. Nederlandse en buitenlandse artiesten zullen je verrassen! Muziek van o.a. Nadja, Dead Neanderthals, The Star Pillow, Stereocilia, N, Void*, Ben Bertrand en Thisquietarmy. Er is beeldende kunst te bewonderen van en door Patricia van de Camp, Marcel Herms en Reinhold Bogaard.

  Jan Kees Helms zal deze dag  zijn geluids- en videoproject TriduumDeep’n vertonen. Dit project, speciaal voor Diepenheim en het H.A.N.S festival gecreëerd, is een artistieke vertaling van het stervensproces van Jezus en abstraheert de gebeurtenissen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag oftewel het Triduum Sacrum. In zekere zin handelt TriduumDeep’n over het omgaan met verlies en in zijn uiterste vorm omgaan met de dood. Op verschillende plekken in Diepenheim zoals het Kerkhof, Huize Diepenheim, het Rosarium en het Plein met de drie platanen zijn beeld- en geluidsopnames gemaakt. De opnames, gemaakt op verschillende tijden in het seizoen, zijn later door elkaar gemixt. Op deze manier worden verschillende tijden met elkaar vermengd en lopen al dan niet gelijk.

  Verwacht een rijk gevulde dag met kunst en muziek uit genres waar je normaliter niet vaak mee geconfronteerd wordt.

  Kaarten koopt u bij Herberg de Pol of op www.herbergdepol.nl. In de voorverkoop kost een kaart € 20,-. Aan de deur kosten kaarten € 25,-.