Interactieve performance door kunstenaars van tentoonstelling Drawing Centre Diepenheim “Embodied Lines”

  14
  foto: Keke Keukelaar

  Datum/Tijd
  zondag 13 oktober 2019
  12:45 uur tot 15:30 uur


  In het kader van de huidige groepstentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim vinden er op zondagmiddag 13 oktober twee performances plaats. Beeldend kunstenaars Uli Kürner en Liesje van den Berk vragen het publiek om deel te nemen en zo onderdeel te worden van hun interactieve performances.

  Programma
  12.45 uur Inloop Drawing Centre Diepenheim
  13.00 uur Performance Uli Kürner
  13.30 uur Performance Liesje van den Berk

  Klankwandeling – Uli Kürner
  Voor Uli Kürner is de wandeling een belangrijk gegeven in zijn artistieke praktijk. Zijn performance bestaat dan ook uit een wandeling, met het publiek, door Diepenheim. Hij laat zich daarbij leiden door het ‘klanklandschap’. Al lopend en luisterend zullen van tevoren door Kürner opgestelde ‘afspraken’ en ‘spelregels’ de looproute bepalen: Uit welke richting komt het geluid? Waar is het volume hard, waar is het zacht, hoog, laag? Welke vorm heeft de geluidsomgeving? Tijdens deze interactieve performance krijgt het publiek de gelegenheid kennis te maken met een specifieke werkwijze uit de artistieke praktijk van Kürner en tegelijkertijd om Diepenheim en omgeving eens vanuit een andere invalshoek te ervaren.

  Geef je op via: info@kunstvereniging.nl o.v.v. Performance Uli Kürner
  Startlocatie: Drawing Centre Diepenheim (Kuimgaarden 1)
  Eindlocatie: Ottenhuis Diepenheim (Raadhuisstraat 11)
  Duur: 25 minuten
  Deelnemers: max. 10 personen

   

  Ik geef je één lijn – Liesje van den Berk
  In de performance “Ik geef je één lijn” nodigt Liesje van den Berk veertien deelnemers uit om zonder woorden een verbinding met elkaar te maken. De deelnemers tekenen samen een doorlopende rechte lijn. Een potlood gaat daarbij van hand tot hand. De onderlinge relaties tussen de lijnen, de handen en de interacties van de deelnemers vormen een uniek proces, dat zowel de individualiteit van tekenen laat zien als de saamhorigheid van een collectief dat tijdens het tekenen beweegt als één lichaam. De performance wordt gefilmd en direct live geprojecteerd, hierdoor ontstaat een simultaan beeld waarin live-interactie en de representatie van deze actie samenvallen.

  Wil je actief deelnemen aan de performance “Ik geef je één lijn” en tekenen als een alternatieve manier van verbinden en communiceren ervaren? Geef je dan op via info@kunstvereniging.nl o.v.v. Perfomance Liesje van den Berk.
  Het is uiteraard ook mogelijk te komen kijken naar de performance zonder hieraan actief deel te nemen, hiervoor is aanmelden niet verplicht.
  Locatie: Ottenhuis
  Deelnemers performance: max 14 personen
  Duur: 40 minuten
  Publiek: max 30 personen