Informatieavond Starterswoningen bij Beltman op 27 mei

  51

  Datum/Tijd
  maandag 27 mei 2019
  19:30 uur


  Huis in aanbouw

  In november is er in Diepenheim een informatieavond gehouden over jongerenhuisvesting die georganiseerd werd door Viverion in samenwerking met de gemeente.

  Eén van de onderwerpen die op deze avond is besproken was het bouwen van starterswoningen d.m.v. CPO  (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Dit is een vorm van gronduitgifte waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Iedere particulier kan samen met zijn toekomstige buren zijn eigen woning ontwikkelen en het huis bouwen dat hij wenst. Bovendien kan het bouwen van een woning in CPO ook in de kosten schelen.

  Bij CPO nemen de toekomstige bewoners gedurende het gehele ontwikkel- en bouwtraject zelf, georganiseerd in een vereniging of stichting, de beslissingen. Ze kiezen een architect en een aannemer en werken direct samen met alle professionele partijen in het bouwproces. Zo ontstaan er binnen ieders budget goede woningen, die aan alle individuele wensen voldoen.

  Informatieavond voor jongeren

  De gemeente gaat op maandagavond 27 mei om 19.30 uur in zaal Beltman in Diepenheim een informatieavond houden. Op deze avond wordt door de gemeente uitgelegd wat CPO inhoudt en wordt geïnventariseerd hoeveel Diepenheimse jongeren aan een CPO-traject mee willen en kunnen doen.
  Om een idee te hebben van het aantal mensen, vragen we je om je aan te melden voor deze avond via b.oudeveldhuis@hofvantwente.nl.