Helmert Woudenberg weer in Diepenheim

  45

  Datum/Tijd
  zaterdag 28 januari 2017
  20:00 uur


  Op zaterdag 28 januari a.s. (20.00 uur) komt Helmert Woudenberg naar Diepenheim voor een solovoorstelling in de theaterzaal van Cultuurcentrum Herberg de Pol. Het is een try out van zijn nieuwste voorstelling ‘Het Vierde Gezicht’, over corruptie, criminaliteit en een klokkenluider

  In Het vierde gezicht van Frans Strijards speelt Helmert Woudenberg een juridisch adviseur, die een klokkenluider bijstaat. Deze oud-militair werkt als beveiliger in de haven en is daar een smerig zaakje op het spoor dat hij openbaar wil maken. De adviseur is echter ook in dienst van de tegenpartij. Als de klokkenluider voor de ogen van de jurist op straat wordt geliquideerd, begint hij zich vertwijfeld af te vragen of hij dit noodlottige incident wellicht ongewild heeft veroorzaakt en of hij het volgende slachtoffer is.

  Helmert Woudenberg is intussen bekend in Diepenheim. Hij speelde Mansholt in de gelijknamige voorstelling en een paar weken geleden was hij in Werkplaats Diepenheim voor de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Jan Vos ‘Koning van het Grasland’ die in 2018 naar Diepenheim komt.

  Woudenberg groeide op in een pleeggezin. Zijn vader, een Nederlandse SS-er. stierf aan het oostfront voor Helmert geboren werd. Zijn grootvader was de NSB-leider Hendrik Jan Woudenberg. Met deze achtergrond speelde Woudenberg in een toneelstuk van jeugdvriend Ischa Meijer getiteld: ‘Leefbaar – de Jood en de NSB’er’ (2004). Hij deed in 1968 eindexamen aan de Amsterdamse Toneelschool en was in 1969 een van de oprichters van het theatercollectief Het Werktheater. Hij werkte voor Toneelgroep Centrum en was enige jaren artistiek leider van Toneelgroep Theater. Over zijn methode van improviserend toneelspelen schreef hij het boek “Vuur, Water, Lucht & Aarde”.Bij het grotere publiek raakte hij bekend door zijn rol in de geruchtmakende Blue Movie (1971) en de verfilmingen van Werktheaterproducties. In de politieserie Flikken Maastricht speelt hij de rol van Eugène Hoeben. Woudenberg maakte een lange rij van voorstellingen, waaronder solovoorstellingen over het leven van Jezus Christus en Pim Fortuyn.

  Kaarten € 15 , verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl en aan de kassa.