Heleen van Royen, voorafgaand aan de Boekenweek, op donderdag 23 maart in Diepenheim!!

  54

  Datum/Tijd
  donderdag 23 maart 2017
  20:00 uur tot 22:00 uur


   

  Bestsellerauteur, moeder van Olivia en Sam en literaire provocateur.

  Good girls go to heaven. Bad girls go everywhere else.’
  Mae West

  Heleen van Royen (1965) debuteerde in 2000 met de kaskraker De gelukkige huisvrouw, waarvan meer dan 500.000 exemplaren werden verkocht. Haar tweede boek, Godin van de jacht, veroverde meteen na verschijning de bestsellerlijsten en was de best verkochte Nederlandse roman van 2003. Datzelfde jaar werd een selectie van haar spraakmakende columns gebundeld in Je zal er maar mee getrouwd zijn. In 2006 verscheen De ontsnapping, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Een jaar later publiceerde Heleen samen met lingerieontwerpster Marlies Dekkers het boek Stout en in 2008 De mannentester. In 2010 verscheen de bundel De naaimachine en in 2011 Het grote Heleen van Royen zomerboek.
  Van de boeken van Heleen van Royen werden ruim anderhalf miljoen exemplaren verkocht en haar werk is in meer dan dertien landen verschenen. In het voorjaar van 2013 verschijnt haar langverwachte nieuwe roman De maagd.
  Heleen verovert ook het theater en de bioscoop. In december 2009 ging het theaterstuk De Gelukkige Huisvrouw in première, met in de titelrol Isa Hoes. Het kreeg juichende kritieken. In 2010 werd het boek verfilmd met Carice van Houten en Waldemar Torenstra in de hoofdrollen. De film trok in de bioscoop meer dan een half miljoen bezoekers en de dvd werd platina: meer dan 100.000 verkochte exemplaren.
  Onlangs kwam de documentaire Het doet zo zeer uit, die gaat over Heleens dementerende moeder. Daarvoor heeft ze haar moeder een jaar lang dagelijks vastgelegd. Heleen filmde grotendeels zelf, waardoor hun moeder-dochterband en de ziekte van haar moeder op een zo puur mogelijke manier is vastgelegd.
  Deze documentaire wordt deze avond ook vertoond in de theaterzaal van Cultuurcentrum Herberg de Pol. Daarnaast zal presentator Marjon Kok Heleen bevragen over deze film, haar boeken en over haar leven.

  Kaarten à € 12,50 aan de kassa of via www.herbergdepol.nl.