Hans Wiegel opent nieuw seizoen ‘Politiek in de Pol’

  62

  Datum/Tijd
  zondag 14 oktober 2018
  17:00 uur tot 18:00 uur


  VVD-prominent Hans Wiegel is op zondag 14 oktober 2018 de eerste hoofdgast van het nieuwe seizoen van ‘Politiek in de Pol’ in het Twentse Diepenheim. Daarmee opent Wiegel het derde seizoen van de succesvolle politieke talkshow, die inmiddels landelijke bekendheid geniet. Ook te gast is Eddy van Hijum, lijsttrekker van het CDA bij de komende provinciale verkiezingen. De column wordt verzorgd door Alexa Gratama.

  Voormalig VVD-politicus Hans Wiegel (1941) was na een lange loopbaan in politiek Den Haag van 1982 tot 1994 Commissaris van de Koningin in de provincie Friesland. De actuele politiek volgt hij nog altijd op de voet. Daarvan getuigt onder meer zijn wekelijkse column in de Telegraaf.

  Eddy van Hijum (1972) is sinds 2014 gedeputeerde van de provincie Overijssel. Daarvoor was hij gemeenteraadslid in Zwolle en Tweede Kamerlid voor het CDA. Als gedeputeerde houdt hij zich bezig met economie, innovatie, recreatie en toerisme in Overijssel.

  Presentator Hans Verbeek is verheugd over de komst van Wiegel: ‘We probeerden al langer Hans Wiegel naar Diepenheim te halen. Ik ben blij dat het nu gelukt is, want hij kan bij uitstek het belang van de provincies uiteenzetten. Bovendien blijkt hij er ook nog steeds prikkelende meningen over de actuele Haagse politiek op na te houden.’

  In het seizoen 2018/2019 zijn weer elke maand Haagse en regionale politici te gast bij presentator Hans Verbeek in Herberg De Pol. De nieuwe reeks van ‘Politiek in de Pol’ is gericht op de Provinciale Statenverkiezingen in 2019, die tevens de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer gaan bepalen.  ‘Politiek in de Pol’ is de maandelijkse politieke talkshow die de afgelopen twee jaar is uitgegroeid tot een groot succes. Te gast waren onder andere Henk Kamp (VVD), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Sharon Dijksma (PvdA).

  De eerste aflevering van het derde seizoen van ‘Politiek in de Pol’ is op zondag 14 oktober 2018 om 17.00 uur in Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. Kaarten á € 5,-  zijn te bestellen via: www.diepenheim.nl