Hand in’ Tuk Fest Markvelde

  54

  Datum/Tijd
  zaterdag 14 oktober 2023 tot zondag 15 oktober 2023
  17:00 uur tot 00:00 uur


  Het is weer zover: de jubileumeditie van het Dansclub Hand in ’n Tuk Fest. Al voor de vijfde keer is het Sportveld tegenover de voormalige school omgebouwd tot een gezellig festivalterrein waar bezoekers van heinde en verre op afkomen. Henk Wijngaard, DROCK en de Cooling Crystals zijn enkele van de headliners.

  Voorzitter Kevin Keemers: “Wat ooit begon als een grap, zes jaar geleden, is uitgegroeid tot een lokale traditie. Het is het stereotiepe beeld van plattelandsvrijgezellen met een biertje in de hand en de andere in de zak, wat leidde tot het ontstaan van de Facebookpagina Dansclub Hand in ’n Tuk. 10.000 stickers volgde, en uiteindelijk kwam op een bierviltje op een terras het idee van een eigen festival. En zo geschiedde”.

  Zaterdagavond (18+) wordt het feest afgetrapt door de Bentelose band Cooling Crystals. Daarnaast staat het gelegenheidsduo Roel Hietbrink en Nick Hargeerds, ofwel de H&H Show, op het podium. Samen met huis-dj Mooi West zijn de heren de studio ingedoken om enkele nummers op te nemen. Hoe deze precies klinken willen ze nog niet verklappen, maar wel dat deze geheel in de stijl van Mannenkoor Karrespoor en Mut Det Noe zijn.

  Headliner dit jaar is de enige echte Henk Wijngaard, die zondag een optreden zal verzorgen. Daarnaast staat zondag de band DROCK op het podium, evenals gast van het eerste uurDJ Rob Toonen.

  Kaarten zijn aan de kassa voor €12,50 (zaterdag) en €10,00 (zondag) te koop. Of met korting via de online voorverkoop, via www.handintuk.nl/tickets. Meer informatie is ook daar, en op Facebook en Instagram te vinden.

  Zaterdag 14 oktober van 21:00 tot 02:00
  Zondag 15 oktober van 17:00 tot 23:00

  Let op, zaterdag 18+

  Locatie Sportveld Markvelde aan de Oude Deldensestraat 1a in Buurtschap Markvelde (Diepenheim)