„Hamlet“ – Shakespeare-Open Air voor een prachtig decor | vanaf wo 18 augustus in Twente

  37

  Datum/Tijd
  woensdag 18 augustus 2021 tot dinsdag 24 augustus 2021
  19:00 uur tot 22:00 uur


  De “King’s Men” spelen “Hamlet” als openluchtvoorstelling op Landgoed De Hooge Boekel in Enschede en Kasteel Twickel in Delden – tickets zijn nu te koop!

  Rheine/Enschede/Münster/Delden. Na de romantische komedie “Twelfth Night” en het woeste “Macbeth” duikt de Nederlands-Duitse toneelgroep in 2021 in een van Shakespeares’ meest beroemde en gespeelde stukken: “Hamlet”. De locaties zijn Klooster Bentlage in Rheine, Landgoed De Hooge Boekel in Enschede, het openluchtmuseum Mühlenhof in Münster en het Kasteel Twickel in Delden bij Hengelo. De taalmix van Nederlands, Duits, Twents en Engels is belangrijk voor de “King’s Men”: “Du verstehst nicht alles, aber du begreifst es schon.“” De Nederlandse optredens beginnen op woensdag 18 augustus in Landgoed De Hooge Boekel .

  Net als in de vorige stukken kenmerkt zich ook dit stuk de ongewone locaties, de lichtvoetige meertaligheid en de dynamische, transparante vertelstijl met snelle rolwisselingen. Ook deze keer spelen de vier mannen van de “King’s Men” alle rollen. Op één na: die van Hamlet.

  Een jonge, aanvankelijk zwijgzame acteur speelt de diep trieste Hamlet. Hij lijdt onder de dood van zijn vader en onder het feit dat zijn moeder zo snel met diens broer trouwde. Wanneer de geest van zijn vader aan hem verschijnt en onthult dat hij door zijn broer is vermoord, trekt Hamlet zich nog verder terug. De enige die hij nog vertrouwt, is zijn vriend Horatio.

  De rol van Horatio verbeelden de vier “King’s Men” (Jan Sturmius Becker en Marcell Kaiser uit Münster, Christian Cadenbach uit Aken en Laurens ten Den uit Enschede) gezamenlijk: Horatio verbreekt de stilte van Hamlet en spreekt voor hem. Tot hij zijn leven weer in eigen handen kan nemen en klaar is om de dood van zijn vader te wreken.

  “Hamlet” is een absolute klassieker. Geregisseerd door Silvia Andringa (Amsterdam) ontstaat een modern coming-of-age-drama, hartverscheurend en vol humor.
  Het volledige programma en tickets: https://kingsmen-openair.com/nl/