Gratis toonmoment circusartiest David Eisele in Werkplaats Diepenheim

  44

  Datum/Tijd
  zaterdag 15 september 2018
  16:30 uur


  Op zaterdag 15 september om 16.30 uur geeft circusartiest David Eisele een gratis try out in Werkplaats Diepenheim. David is een Rotterdamse circusartiest, die in juni 2018 afstudeerde
  aan het Codarts Circus Arts te Rotterdam. De specialisatie van David ligt in het werken met het cyr-wheel en de diabolo. Tijdens zijn try out laat Eisele zien wat hij gedurende zijn residentie in Werkplaats Diepenheim ontwikkeld heeft.

  David Eisele werkt met het cyr-wheel (het best te omschrijven als grote hoepel waarin acrobatische kunsten worden uitgehaald) en de diabolo. De overeenkomst tussen deze disciplines ligt in de oneindigheid van hun bewegingen: zij functioneren doordat zij in de voorstelling voortdurend draaien. Hierover zegt David zelf: ”Ik ben degene die hen steeds weer tot beweging aanzet, net als ik mijzelf steeds weer aanzet tot de volgende poging in mijn leven. Ik zie dit als metafoor voor het leven dat zich in steeds nieuwe cycli ontwikkelt.’’
  Zonder deze verschillende cycli zou alles, het leven is in alle opzichten een cyclus, onveranderd blijven. “Ik denk dat dit voor alles en iedereen geldt’’, aldus de circusartiest. Hier ligt de fascinatie van David. Steeds geldt: Het maakt niet uit hoe vaak je faalt, je zal steeds nog een kans hebben om de cyclus opnieuw te beginnen, om deze te beheersen en de volgende aan te pakken. In zijn voorstelling wil David het publiek laten zien dat je altijd een nieuwe poging hebt om een uitdaging aan te gaan. Als je de uitdaging onder de knie hebt, komt de volgende cyclus met een nieuwe uitdaging.

  De aanvang van de try out op zaterdag 15 september is 16.30 uur in Werkplaats Diepenheim, Hagen 3. De toegang is gratis.