GOOR en het Repair Café

  12

  Datum/Tijd
  zaterdag 13 juli 2024
  10:00 uur tot 13:00 uur


  Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een lamp  waarmee wat mis is… Weggooien? Mooi niet! Sporthal de Mossendam organiseert op zaterdag 13 juli 2024 weer een Repair Cafe.

  In Sporthal de Mossendam aan de Mossendam 2 draait het op zaterdag 13 juli allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

  Door repareren te promoten, wil Sporthal de Mossendam bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden Jack Wijnsma en Leonie Overbeek . “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

  Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

  Wel willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

  Iedere tweede zaterdag van de maand is er een RepairCafe in Delden en Goor.

  In Goor is er geen Repair Cafe in augustus, de eerstvolgende in Goor is op 14 september 2024