Fit & Food Event Delden

  188

  Datum/Tijd
  zondag 2 oktober 2022
  13:00 uur tot 17:00 uur


  Op zondag 2 oktober 2022 van 13.00 tot 17.00 uur wordt voor de eerste keer in het centrum van Delden, naast de Oude Blasiuskerk, het Fit & Food Event georganiseerd. 
  Inwoners van Hof van Twente jong en oud maken die middag kennis met sport en spel, smakelijke en verkwikkende gezonde hapjes en drankjes. Ook zijn er kookdemonstraties met groente en fruit, powerwalking, stoelmassages en fitness. Je kunt meedoen aan diverse activiteiten en demonstraties van onder andere een homeopaat, voedingsdeskundige, buurtsportcoaches, leefstijlartsen, ergotherapeuten, leefstijlcoaches en fysiotherapeuten. Ook voor de kinderen zijn er leuke beweeg- en doe-activiteiten.

  Opening door ex- schaatskampioene Moniek Kleinsman

  Om 13.30 uur opent oud top schaatsster Moniek Kleinsman (uit Bentelo) het Fit & Food Event in Delden op ludieke wijze. Moniek heeft naast haar schaatsloopbaan de studie HBO-verpleegkunde afgerond en als topsporter het project TwenteFIT opgezet. Als CDA Statenlid (2015) in Overijssel heeft ze sport en bewegen hoger op de politieke agenda weten te plaatsen. Veel thema’s waar Moniek over spreekt staan in relatie tot haar topsportcarrière en deskundigheid op gebied van gezondheidsmanagement.

  Inwoners Hof van Twente inspireren met sport, bewegen en gezonde voeding

  Buurtsportcoaches Hof van Twente en Salut werken lokaal samen met scholen, verenigingen, gezondheidsaanbieders, gemeente en bewoners aan preventieve gezondheid en fitheid. Via verschillende programma’s inspireren en stimuleren ze mensen om te bewegen, te sporten en geven ze advies over gezonde voeding en een gezonde leefomgeving. Regionaal wordt er met GGD Twente samengewerkt in de zogenaamde JOGG-aanpak (Gezonde jeugd Gezonde Toekomst).

  Informatie

  Bezoek aan het Fit & Food event is gratis. Tijdens het event is er een informatiepunt waar medewerkers van Salut informatie over de activiteiten en over de gezondheidsthema’s geven. Wil je mee weten over deelname aan het event, stuur dan een mail naar Henk@salut-welzijn.nl of bel naar 0547-26 00 53 (Salut)