Film: Honeyland (inclusief brunch) in Herberg de Pol

  32

  Datum/Tijd
  zondag 24 oktober 2021
  11:00 uur tot 14:00 uur


  Om 11.00 uur zal gestart worden met de film. Zodra deze is afgelopen zal in de foyer een brunch geserveerd worden met een honing-actig tintje. Een hobby imker komt tijdens de brunch vertellen over het houden van bijen.

  Beste Buitenlandse film ◘ Beste documentaire

  Tamara Kotevska (1993) en Ljubomir Stefanov (1975) filmden drie jaar in het adembenemende gebergte van Noord-Macedonië, en keerden terug met een visueel verbluffende, poëtische documentaire over bedreigde tradities en het broze evenwicht tussen mens en natuur. Niet zo gek dat de film Honeyland werd overladen met internationale awards, bekroond met maar liefst drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken.

  Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

  De kaartverkoop is gestart en gaat via www.diepenheim.nl, www.herbergdepol.nl of aan de balie bij Herberg de Pol. (Kan ook exclusief de brunch.)

  Het uitgebreide inhoudelijke programma kunt u terug lezen op www.herbergdepol.nl