Familievoorstelling Oorlogswinter in Herberg de Pol

  84

  Datum/Tijd
  zaterdag 3 oktober 2020
  Hele dag


  Eerste uitvoering Oorlogswinter in Diepenheim

  Na een residentie in Werkplaats Diepenheim voor de laatste repetities, speelt theatergroep De Jonge Honden op zaterdag 3 oktober in Herberg de Pol voor de allereerste keer de voorstelling Oorlogswinter. Om 16.00 én 20.00 uur zie je hier de theaterbewerking van Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog, geschreven door Jan Terlouw.

  Het verhaal

  Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

  Kom genieten van een spannende familievoorstelling (geschikt voor 10 jaar en ouder) over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.
  Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.herbergdepol.nl.