Extra uitvoering van Requiem van Mozart in Diepenheim

  93

  Datum/Tijd
  zaterdag 16 november 2019
  15:30 uur


  Het nieuwe Diepenheimse kamerkoor Deeps Vocaal brengt op 16 november het Requiem van Mozart naar Diepenheim. Het belooft een bijzonder concert te worden in een uitzonderlijke bewerking voor koor en accordeon (Ellen Zijm en René te Bogt), saxofoon (Marijke Schröer) en contrabas (Rebecca Fransen). Omdat het concert zelf al is uitverkocht, wordt ook de generale repetitie voor het publiek opengesteld.
  Deeps Vocaal is een nieuw klassiek kamerkoor in Diepenheim onder leiding van Yt Nicolai (ook bekend van de concerten van de Bach-werkplaats in Diepenheim). De leden komen overigens niet alleen uit Diepenheim, maar uit de hele regio. Het Requiem van Mozart is het eerste grote concert van Deeps Vocaal. Deze bijzondere uitvoering is niet alleen bedoeld om meer bekendheid te geven aan Deeps Vocaal, maar ook om het enthousiasme voor het zingen over te brengen. Solisten bij het Requiem zijn Susanne Weber (sopraan), Lieke van Oostenbrugge (alt), Pablo Gregorian (tenor) en Ruben Olthof (bariton).
  Het Requiem wordt beschouwd als hét meesterwerk van wonderkind Mozart, met als bekendste onderdeel het Lacrimosa. Tijdens het schrijven ervan overleed Mozart op 35-jarige leeftijd, zodat er altijd een zweem van mysterie rond het stuk is blijven hangen.
  In het voorprogramma zingt het vrouwenkamerkoor Voca Me, eveneens onder leiding van Yt Nicolai, het Stabat Mater van Pergolesi. Net als het Requiem van Mozart staat dit stuk in de top 10 van de Hart en Ziel Lijst van Radio 4. Beide werken zijn dus nu op één dag te beleven in Diepenheim!
  Het dubbelconcert ’s avonds is reeds uitverkocht, maar ook de generale repetitie is voor het publiek toegankelijk. Die vindt plaats in de Johanneskerk, Grotestraat 1 in Diepenheim, op zaterdag 16 november 2019 om 15:30 uur.
  Kaarten voor de generale repetitie zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro via info@deepsvocaal.nl
  Zie voor meer informatie: www.deepsvocaal.nl