English Fair Weldam

  78

  Datum/Tijd
  zaterdag 11 september 2021
  11:00 uur tot 17:00 uur


  In de nazomer is het ieder jaar weer genieten van deze kleinschalige Fair, waar u verrast wordt met een verscheidenheid aan kramen  en demonstraties in de mooie landelijke omgeving van het landgoed Weldam.
  De opbrengst komt ten goede aan de Anglican Church Twente.

  Naast enkele bekende deelnemers van voorgaande jaren, zijn er nieuwe attracties en demonstraties. Het aanbod loopt uiteen van brocante, breiwerk, quilts en viltwerk , naar boekbinden, sieraden en houten speelgoed.

  Om de inwendige mens niet te vergeten is er de befaamde Tea room, waar u kunt genieten van scones, carrotcake, chocolate cakes en nog veel meer eigengemaakte heerlijkheden. Buiten de Tearoom zijn onder andere de overheerlijke jams en chutneys, English pies, fudge en ice creams te vinden.

  Ook kunt u genieten van scherm demonstraties en  kinderen kunnen  terecht in de “Childrens Corner.”

  Na het succes van voorgaande jaren organiseren we ook dit jaar een hondenshow waaraan u kunt deelnemen. Neemt u dus vooral uw trouwe viervoeter mee.

  Enkele oude Engelse auto’s op het grasveld voor het kasteel geven het geheel een nostalgische sfeer.

  Muziek is een belangrijk onderdeel van deze fair. De opening wordt opgeluisterd door doedelzakspelers in origineel kostuum en later treden  de Morris dancers op.

  De pittoreske, in cottage stijl gebouwde kapel is de hele dag open voor bezichtiging.

  Ben u een natuurliefhebber, dan is een rondleiding door de prachtige tuinen van kasteel Weldam zeker de moeite waard. Ook kunt op eigen gelegenheid rondlopen.

  De opbrengst van deze Fair wordt behalve aan St. Mary’s Church zelf, ook besteed aan goede doelen, d.w.z. geselecteerde projecten in binnen- en buitenland die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. Meer informatie hierover bij de betreffende kramen.

  St. Mary’s  is de kapel waar iedere zondag om 10.30 uur een engelstalige dienst wordt gehouden. Meer informatie is te verkrijgen in de church stall op het Fair terrein of  na te lezen op de website http://www.anglicanchurchtwente.com/

  Kasteel Weldam ligt aan de N824 tussen Goor en Diepenheim. Er is ruime gratis parkeer-gelegenheid. De entreekosten bedragen Euro 7,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Met uw entreekaartje dingt u bovendien mee naar prijzen uit de Raffle.