DFA bekroonde docufilm: The Only Son

  20

  Datum/Tijd
  woensdag 23 oktober 2019
  20:00 uur


  De documentaire The Only Son volgt de Tibetaanse Pema Gurung, die op jonge leeftijd naar een kindertehuis in Kathmandu wordt gebracht, uiteindelijk in Nederland belandt en in 2011 met zijn zus Sumchog de reis terug naar hun geboortedorp maakt. Zijn ouders eisen namelijk dat hij, als enige zoon, terugkomt, een meisje uit het dorp trouwt en voor het land gaat zorgen. De verwesterde Pema staat voor een onmogelijke keuze.
  Pema en Sumchog komen uit een uitzonderlijke gezin dat over de hele wereld verspreid is geraakt. Hun ouders leven nog in een dorpje op 4500 meter hoogte in de Himalaya. Pema en zijn twee jongste zusjes zijn in een kindertehuis in Nepal opgegroeid. Zus Dorje is door Amerikanen geadopteerd, zus Yonzom is als enige bij de ouders blijven wonen. En Sumchog is door Nederlanders geadopteerd, kwam in Almelo te wonen en ging naar Saxion in Enschede. Zij is beeldend kunstenares geworden.

  De film is te zien op woensdagavond 23 oktober om 20.00 uur in Herberg de Pol. In deze periode, tijdens Kunstmoment (17 t/m 27 oktober), exposeert hoofdrolspeelster Sumchog in Werkplaats Diepenheim met onder meer een fotoreeks over hun reis naar Dolpo (Nepal). Om zeker te zijn van een plaats, bestel je je filmkaartjes online via herbergdepol.nl.