Deepse Survival

  170

  Datum/Tijd
  zondag 9 juli 2017
  11:00 uur tot 14:00 uur


  Wat is een survival?
  Bij survival wordt het (hard)lopen over onverhard terrein gecombineerd met het overwinnen van diverse hindernissen. Deze hindernissen zijn zeer divers en opgebouwd uit touwen, balken, netten etc. Ook zijn er natuurlijke hindernissen zoals sloten en beekjes.

  Kan ik dat ook?
  Ja, dat kun jij! Een survival lopen liegt er niet om. Alles kan! Zolang je over de wil beschikt om er voor te gaan. Je kunt veel meer dan je denkt. Je ontdekt krachten van je zelf die je je nooit voor mogelijk hebt kunnen houden. Als jij dat wilt, dan kan dat!

   

  Welke afstanden zijn er?
  Er zijn twee parcoursen:
  * ± 1,5 kilometer voor kinderen uit groep 1 t/m 3;
  * ± 4,0 kilometer voor kinderen uit groep 4 t/m 8.

  Tot wanneer kan ik aanmelden/inschrijven?
  De aanmeldingstermijn sluit 7 juli. Eerder aanmelden is gewenst, zodat de organisatie weet hoeveel deelnemers er zijn.

  Uit hoeveel personen moet mijn team bestaan?
  Je team kan uit minimaal 2 en maximaal 5 personen bestaan, waaronder één volwassen begeleider. Ook de begeleider dient zich in te schrijven.
  Alleen deelnemers welke zich tijdig en juist hebben aangemeld mogen deelnemen.

  Waarom moet er een volwassen begeleider mee?
  De survival gaat over diverse privé terreinen en er worden onderweg diverse hindernissen bedwongen. Ook wordt er een druk bereden weg overstoken [hier worden verkeersregelaars ingezet]. Om de survival veilig te laten plaatsvinden is het noodzakelijk dat elk team wordt begeleid door een volwassen begeleider.

  Bij elke hindernis staat ook een vrijwilliger die iedereen instrueert en zo nodig helpt om de hindernis te overwinnen.

  Moet de volwassen begeleider ook de hindernissen nemen?
  De volwassen begeleiders mogen niet over de hindernissen, in verband met de zwaardere belasting op touwen en dergelijke. De uitzondering is wanneer het nodig is om de route te volgen.

  Moet het team bij elkaar blijven tijdens de survival?
  Ja. De volwassen begeleider is er voor verantwoordelijk dat het team bij elkaar blijft tijdens de survival. Dit is enerzijds nodig in verband met de veiligheid en anderzijds zijn er hindernissen welke als team overwonnen moeten worden. Daarnaast is het natuurlijk veel leuker om samen te lopen.

  Waar is de start en de finish?
  De start en de finish is bij sportpark De Koppel, Dr. C.A.J. Quantstraat 79 te Diepenheim.
  Dit complex is op zondag 9 juli 2017 niet bereikbaar per auto; dit in verband met het parcours van de survival. Iedereen wordt verzocht om lopend of met de fiets naar de start te komen.

  Hoe laat moet ik starten?
  De survival begint om 11.00 uur en de teams starten achter elkaar.  Iedereen is om 11.00 uur bij de start  aanwezig, in tenue. We verwachten dat de laatste teams om 11.30 vertrekken. Wij bepalen de volgorde van vertrek.

  Hoe lang duurt de survivalrun?
  Dat hangt van de snelheid van je team af, maar de inschatting is dat de teams over de korte afstand (groep 1 t/m 3: 1,5 kilometer) zeker een half uur bezig zijn en de teams over de lange afstand zeker een uur bezig zijn.

  Welke kleren moet ik aantrekken?
  De fijnste broek om mee te survivallen is een lange hardloopbroek die niet afzakt en niet zwaar wordt, wanneer hij nat wordt. Een goed alternatief is een legging of een andere lange (strakke) broek. Een korte broek wordt afgeraden in verband met schaafwonden van touwen en door brandnetels en bramenstruiken. Zorg ervoor dat je benen helemaal bedekt zijn.
  Verder heb je (hardloop)schoenen (met veters) nodig zodat je ze in de modder niet verliest. Laarzen en schoenen met scherpe noppen zijn niet toegestaan.

  Wat neem ik mee?
  Een vuilniszak voor de natte kleding.
  Schone kleding.
  Handdoek met evt zeep of shampoo.

  Kan ik na afloop douchen?
  Je wordt van de survival vies. Daarom kan in de kleedkamers op het start- en finishterrein na afloop worden gedoucht. Neem een vuilniszak mee om de survivalkleding en schoenen in te stoppen.

  Is het parcours toegankelijk voor publiek?
  Het parcours is uitsluitend voor de deelnemers en de volwassen begeleiders toegankelijk. De meeste hindernissen zijn echter voor het publiek op nabije afstand te zien.
  Voor toeschouwers gelden de normale (verkeers)regels en de regels van landgoed Nijenhuis & Westerflier. Wandelaars kunnen het parcours grotendeels volgen behoudens daar waar van de paden wordt afgeweken alsmede de weilanden. Voor fietsers geldt dat niet alle paden toegankelijk zijn en hierdoor minder hindernissen gevolgd kunnen worden.

  Is de kantine bij sportpark de Koppel geopend?
  Nee. Er is wel een stand met koffie/thee en overige versnaperingen.

  Is het gehele sportpark toegankelijk?
  Nee. De voetbalvelden zijn opnieuw ingezaaid en het is ten strengste verboden om deze velden te betreden. Wilt u hier rekening mee houden?