DEEPS VOCAAL zingt de Petite Messe Solennelle

  100

  Datum/Tijd
  zaterdag 4 maart 2023
  20:00 uur


  Het Diepenheims kamerkoor Deeps Vocaal brengt op zaterdagavond 4 maart 2023 om 20.00 uur de Petite Messe Solennelle van Rossini. Voor dit concert wordt uitgeweken naar de Hofkerk in Goor.

  Een Mis van meer dan een uur een ‘kleine’ Mis noemen is op zijn minst ironisch te noemen, maar Rossini deed dat bewust: het is een volledige mis, zij het met een kleine bezetting.

  Deeps Vocaal voert het werk uit zoals Rossini het het liefst had gewild: met piano en accordeon (oorspronkelijk: harmonium). In 1863 werd dat te ‘volks’ gevonden, maar na 160 jaar moet het toch wel kunnen. Rossini was van oorsprong een opera-componist en beschouwde deze mis als een ‘kleine zonde van mijn oude dag’. De Petite Messe Solennelle is een stuk dat overloopt van levenslust en dat tegelijk momenten van indrukwekkende verstilling heeft. Een feest voor zangers, musici en publiek!

  Solisten zijn: Enide Lebrocquy (sopraan), Emilie Wijers (alt), Gert-Jan Verbueken (tenor) en Sinan Vural (bas). Instrumentalisten: Pieter Grimbergen (piano) en Ellen Zijm (accordeon). Deeps Vocaal staat onder leiding van Yt Nicolai.

  Kaartverkoop via: www.deepsvocaal.nl