De Verwanten in Herberg de Pol

  58

  Datum/Tijd
  vrijdag 15 september 2023 tot zaterdag 16 september 2023
  20:00 uur


  Een indrukwekkend eerlijk portret van vier mensen met een verstandelijke beperking

  Een bijzondere theatervoorstelling komt naar Diepenheim. Vier acteurs met een licht verstandelijke beperking spelen op 15 en 16 september 2023 in Theater de Pol een stuk dat is gebaseerd op hun eigen verhalen. Aansluitend is er een speels verdiepingsprogramma.

  De Verwanten slaat een brug tussen de wereld van mensen die een beperking hebben en de mensen die dat niet hebben. Vier spelers met een licht verstandelijke beperking nemen je mee in hun verlangens en hun dromen. Je komt erachter hoe belangrijk het is als er net die ene hulpverlener is die je echt ziet, hoe je soms dingen gaat kopen als je je niet goed voelt en hoe belangrijk het is om je verwant te voelen met anderen. Of zoals acteur Milan zegt: ‘Kom in onze wereld kijken en wees welkom.’

  Theatergezelschap Gehring & Ketelaars staat bekend om hun bijzondere manier van theatermaken. Niet óver mensen, maar mét hen. Het duo ging de samenwerking aan met de LFB (landelijke belangenorganisatie voor en door mensen met een verstandelijke beperking). Schrijver Vera Ketelaars vormde op basis van gesprekken met de vier acteurs, die verbonden zijn aan het LFB, het script. Het geeft een bijzonder open en ontroerende inkijk in hun leven.

  Werkplaats Diepenheim is coproducent van het stuk en ondersteunt het financieel: ‘We willen hier aandacht voor, het is een bijzonder project met bijzondere mensen.’ In 2014 was Werkplaats Diepenheim de eerste werkplaats in Nederland waar kunstenaars, theatergezelschappen en amateurs individueel en samen aan producties kunnen werken. Dit sluit daar naadloos bij aan.

  Waarom mensen volgens Milan moeten komen kijken? ‘Omdat het een uniek toneelstuk is, dat heel inspirerend is. Met veel verdriet en pijn, maar ook ontiegelijk veel humor zodat je echt met een lach naar huis gaat!’

  15 en 16 september in Herberg de Pol te Diepenheim.

  Ga voor tickets naar www.herbergdepol.nl/agenda of scan de QR-code