De film Max: een band voor het leven in Herberg de Pol

  18

  Datum/Tijd
  vrijdag 3 mei 2024
  20:00 uur tot 21:30 uur


  De film is gebaseerd op het leven van Max van Trommel. Max van Trommel (nu 91 jaar) schreef zijn herinneringen aan de jaren waarin hij als 10 jarig Joods jongetje in de Tweede Wereldoorlog in Twente werd opgevangen door de twee Twentse families op in het boek ´Een band voor het leven´

  De herinneringen van Max aan angstige en pijnlijke gebeurtenissen zijn in de film op passende en authentieke wijze vastgelegd. De mengeling van angst en geborgenheid is in Max samengesmolten tot een band voor het leven. Een band met de families Hofsté en Geerdink en Twente.

  De beelden die bij Max van Trommel thuis, waar je hem aan zijn schrijftafel ziet zitten en de plekken in de omgeving van Hertme, Saasveld, Borne, Haaksbergen maar ook elders in Twente zijn opgenomen zijn leidend en komen in de film telkens terug bij de schakeling naar zijn belevenissen als jongetje in de periode 1942-1945. De film is opgenomen in het Twents maar volledig in het Nederlands ondertiteld zodat hij door iedereen gevolgd kan worden.

  Ticket: € 10,- incl. een kopje koffie/thee. www.herbergdepol.nl