De charme van het Repair Café

  63

  Datum/Tijd
  zaterdag 10 februari 2024
  10:00 uur tot 13:00 uur


  Vanaf het begin was het al een succes. Het Repair Cafe, iedere tweede zaterdag van de maand. Men dacht dat het voor een wat oudere doelgroep zou zijn maar ook de jongere generatie weet steeds beter de weg te vinden. Het is een hot item eigenlijk en trendy . Het Repair Cafe speelt in op verbetering van het milieu door minder weg te gooien. Een tiental enthousiaste technische vrijwilligers zetten zich iedere maand in. Het gaat veelal om  kleine  reparaties , zoals een koffiezetapparaat , een strijkijzer, een defecte klok of een speelgoed tractor.  Niet iedere keer is het succesvol maar in de meeste gevallen gaan de mensen weer tevreden naar huis.Soms wordt er met 3 man tegelijk gekeken naar iets ingewikkelds. Vaak komen ze er gezamenlijk wel uit. Dan verschijnt er een  grijns  op de gezichten van de vrijwilligers.

  Minstens zo belangrijk is het contact wat er gelegd word. Opvallend is dat men meestal wel een uurtje blijft hangen rond de koffie tafel.  Verbinden staat  centraal tijdens deze bijeenkomsten. Er hangt een gezellige sfeer en men is enthousiast over dit initiatief.

  Repair Cafe Goor (sporthal de Mossendam) en Delden(Parochiehuis) iedere tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur

  De eerstvolgende is zaterdag 10 februari 2024.
  Volgende data zijn: 9 maart, 13 april en 11 mei 2024.