CURSUS LEREN KUNSTKIJKEN

  84
  Appel-mens-en-dieren-ASH

  Datum/Tijd
  donderdag 2 februari 2023
  19:00 uur tot 21:30 uur


  Heeft u ook wel eens moeite met het begrijpen van hedendaagse kunst? Dat u in een museum snel langs een kunstwerk loopt omdat u eigenlijk geen idee heeft waar het over gaat. Dat is jammer, want met iets meer informatie wordt deze kunst vaak heel interessant.

  Deze korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis leert je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst kijken. In vier lessen leer je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen. Op een speelse manier wordt uitleg gegeven over de verschillende aspecten van het kijken en beleven van kunst.

  Tijdens vier lessen  maakt u kennis met enkele stromingen vanaf de jaren vijftig van de  vorige eeuw die het verloop van de kunstgeschiedenis voorgoed veranderd hebben.

  Beginnend bij het abstract expressionisme, één van de belangrijkste en meest grensverleggende kunststromingen binnen de twintigste eeuw, vervolgen we onze weg door de kunstgeschiedenis via Cobra, Arte povera, Land art en de conceptuele kunst naar het heden.

  Deze cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en is voor iedereen bedoeld die zich interesseert voor kunst en kunstgeschiedenis en graag op een andere manier naar kunst wil leren kijken. Bij een volgend museumbezoek zult u meer zien dan ooit tevoren.

  Na afloop van de cursus is er de gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, zodat we alles in de praktijk kunnen brengen.

  De cursusprijs bedraagt 85 euro. Inclusief koffie/thee, lesmateriaal, documentatie en gratis rondleiding.

  PLAATS :  herberg de Pol, Diepenheim.nl

  DATA : donderdag 2, 9, 16 en 23 februari van 19.00 uur tot 21.30 uur.

  Aanmelden kan door een mail te sturen naar mirandanieuwenhuis@live