Camerata RCO naar de Johanneskerk

  40

  Datum/Tijd
  zaterdag 2 oktober 2021
  20:15 uur tot 22:00 uur


  Diepenheim Klassiek is superblij dat ze een mooi herfstconcert kunnen aankondigen in de Johanneskerk. En nog wel met haar vaste gasten Camerata RCO. Zij komen met 8 musici en spelen het Schubert Octet (D 803 in F groot) voor klarinet, contrabas, hoorn en strijkkwintet. Daarnaast zullen ze het Boccherini strijkkwintet opus 39 nr. 3 in D groot te gehore brengen.

  Schubert’s nogal serene van groot zelfvertrouwen getuigende octet voor strijkkwartet, contrabas, klarinet, hoorn en fagot uit 1824 is in tweeërlei betekenis uniek. Het is zijn enige werk voor acht uitvoerenden en geen enkele andere componist heeft voor dezelfde bezetting geschreven.
  Het werk werd op verzoek van een Weense edelman, Ferdinand Troyer geschreven. Deze was zelf klarinettist en wilde graag over een werk beschikken naast het Septet van Beethoven dat destijds erg populair was.
  De zes delen van het Octet duren ruim een uur, maar het werk is zo luchthartig dat de tijd voorbijvliegt. In de langzame adagio inleiding worden de acht instrumenten afzonderlijk en in combinatie voorgesteld, waarna ze samen een sprankelend allegro spelen.

  Reserveer snel uw kaarten, want vol is vol
  Entree €20; tot 18 jaar €10
  Kaartverkoop uitsluitend via diepenheimklassiek@gmail.com of  reserveren via lucyvandael@gmail.com
  U ontvangt dan vooraf van ons een betalingsverzoek. Na betaling ontvangt u de bestelde toegangskaarten via mail in de week van 27 september a.s. De kerk is nog steeds ingericht met zitplaatsen op 1,5 meter volgens de geldende RIVM maatregelen. Let op: reserveren is verplicht. Het concert begint om 20:15 uur.