Expositie Bie Winkels Gelselaar

  65
  Roodborstje van Caroline Heitink-Ophuis

  Datum/Tijd
  woensdag 12 juli 2023 tot zondag 16 juli 2023
  11:00 uur tot 17:00 uur


  Bie Winkels exposeert in de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat in Gelselaar werk van drie kunstenaars uit Goor. Van woensdag 12 tot en met 16 juli, 11 tot 17 uur, zijn in dit monumentale pand schilderijen en tekeningen te bewonderen van Joke Holtrust, Hanneke Bos en Caroline Heitink-Ophuis. De toegang is gratis.

  De drie kunstenaars tonen elk ongeveer tien werken.

  Muzikant van Joke Holtrust

  Joke Holtrust is beeldend kunstenaar en docent. Ze maakt tekeningen en schilderijen. Belangrijke inspiratiebronnen voor haar zijn  de weerspiegeling van maatschappelijke thema’s en het persoonlijke, alledaagse.

  Caroline Heitink-Ophuis studeerde af in model en portret aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk (België). Naast het maken van eigen werk en het houden van exposities, geeft ze schilderlessen en workshops aan particulieren en bedrijven. Ze groeide op dicht bij de natuur, het dierenrijk in allerlei vormen boeit haar enorm.

  Een belangrijke rol bij haar ontwikkeling als kunstenaar vormde voor Hanneke Bos een cursus Chninees schilderen van Ruomei Tan. Naast de Chinese schilderkunst bekwaamde ze zich via haar in Japanse Sumi-E, kalligrafie, klassiek tekenen, pen en waterverf en werken met kleurpotloden. In 2013, 2015 en 2019 ging ze mee op teken- en schildercursus naar China.