Ben van den Dungen: Tribute to John Coltrane

  11
  foto: Michael Weintrob

  Datum/Tijd
  zondag 15 december 2019
  15:00 uur


  Het Ben van den Dungen Quartet brengt zondagmiddag 15 december om 15.00 uur een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek.
  John Coltrane geldt als een van de meest invloedrijke tenorsaxofonisten aller tijden. Hij werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De lp’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.
  In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met de beroemde albums Impressions en Love Supreme.
  Laat je meenemen door het Ben van den Dungen Quartet in deze tribute to John Coltrane. Aansluitend op de voorstelling speelt Ben van den Dungen deze middag bij Politiek in de Pol. De zondag wordt om 18.00 uur afgesloten met een Heerlijcke Maaltijd, deelname aan de maaltijd is alleen mogelijk met vooraf bestelde kaartjes.
  Datum: zondagmiddag 15 december
  Tijd: 15.00 uur
  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten voor de tribute à € 15,- via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol
  Kaarten voor de Heerlijcke Maaltijd à 12,50 via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol