Bachwerkplaats 4 oktober GECANCELLED !

  110

  Datum/Tijd
  zondag 4 oktober 2020
  Hele dag


  Dit Concert gaat wegens verscherpte Coronamaatregelen niet door!

  Het ensemble van Stichting Bachwerkplaats start zondag 4 oktober haar vierde seizoen. Om de klassieke concerten volgens de coronaregels te laten verlopen, kan er de komende optredens een kleiner aantal bezoekers toegelaten worden in de Johanneskerk. Om toch vele liefhebbers hiervan te laten genieten, brengt het ensemble deze middag twee uitvoeringen achter elkaar ten gehore.

  “We zijn vooral enorm verheugd dat we weer kunnen en mogen optreden”, begint de positief gestemde dirigent Yt Nicolai. Samen met concertmeester Ruth Houtman is ze de initiatiefneemster van het unieke project Bachwerkplaats. “Voor de komende uitvoering is het koor, van normaliter zo’n 25 tot 30 leden, teruggebracht naar 16, het orkest bestaat nu uit zes musici en we hebben één solist, te weten Sytse Buwalda”, licht Yt de aanpassingen toe, “het is even schakelen, maar we hebben een passende opstelling gevonden, waarbij het aan kwaliteit zeker niet zal inboeten.”

  In de uitstekende akoestiek van de Johanneskerk klinkt deze zondag om 14.30 uur én om 16.30 uur het eerste concert van het nieuwe seizoen. De zitplaatsen zijn duidelijk gemarkeerd en tussen de optredens door wordt de kerk gelucht en schoongemaakt.
  Op het programma staan Dixit Dominus van G.F. Händel en Nach Dir, Herr, verlanget mich, BWV 150 van J.S. Bach. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bachwerkplaats.nl.